• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Védjegyes találkozó Jósvafőn


5926daac18986.jpg

Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter a Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszer ismertségének növelése érdekében egy éven át tartó promóciós- és marketing körút szervezését kezdeményezte, melynek második állomása Jósvafőn volt május 23-án.

A Nemzeti Parki Termék Körút rendezvényének – a Földművelésügyi Minisztérium és a Természetes Ízeket Előállítók Közössége közt létrejött együttműködési megállapodásnak megfelelően – célja, hogy segítsük a Nemzeti Parki Termék védjegyhasználók hatékonyabb piacra jutását, valamint növeljük a védjegyrendszer ismertségét.

A Tengerszem Szálló teraszán, impozáns környezetben megtartott rendezvényre meghívást kaptak az ANPI illetékességi területén élő védjegyhasználók, illetve a védjegyhasználati jogra esélyes potenciális pályázók.

Veress Balázs igazgató köszöntő beszédében kihangsúlyozta, hogy a hátrányos helyzetű borsodi és zempléni térségben kiemelt jelentősége van minden kezdeményezésnek, amely kitörési pont lehet a helyi gazdálkodók, turisztikai szolgáltatók számára. Az ANPI igyekszik élenjárni e törekvés támogatásában, hiszen két meghirdetett pályázati kör után 14 védjegyhasználóval, és 110 termékkel, illetve szolgáltatással büszkélkedhet és az idei évben tervezett újabb kiírással ezek a számok még jelentősen növekedhetnek.

A rendezvény nyitányaként ünnepélyes keretek között meghirdetésre került „Az év ökoturisztikai létesítménye 2017” pályázat is, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség írt ki közösen. Dr. Rácz András a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára beszédében elmondta: a pályázat célja, hogy az ökoturisztikai létesítmények, illetve működtetőik megmérettessenek kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján. Dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese beszédében az együttműködés és a korábbi sikeres pályázatok jelentőségét emelte ki.

Cikk: http://www.kormany.hu

   

A továbbiakban Nagy Júlia, a sikeresen működő MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, és Blaskó Krisztián, Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület titkára beszélt a miskolci tapasztalatokról.  Koltay Gábor, az aggteleki Királyi Csemegék védjegyes termékek készítője ismertette azt a nem hétköznapi folyamatot, ami a budapesti lét feladásától a különleges aggteleki termékek létrejöttéig vezetett. 

   

Az előadások sorában végezetül Vécsey Renáta, az avasi Dűlő Étterem vezetője az éttermek elvárásairól beszélt, amelyek a védjegyes alapanyagokkal, termékekkel szemben a gyakorlatban felmerülnek.

A rendezvényt a termékek bemutatása és kóstolója zárta.

Képek: FM, ANPI

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5a3399587ab63.jpg

Hornyák Mihálytól búcsúzunk Hírek

Nehéz időszak ez az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai számára - 2017. december 8-án újabb kollégánkat vesztettük el Hornyák Mihály személyében.

58d38c571afc7.jpg

Ifjú Kócsagőr Program - 2017 Hírek

Ismét itt a lehetőség, hogy kipróbáld magad hazánk egyik legnagyobb természetvédelmi vetélkedőjében, és te legyél az év kócsagőre!

5a1e998a76a8f.JPG

Dr. Zámbó László emlékére Hírek

Dr. Zámbó László, néhai karsztkutató élete jelentős részét az Aggteleki-karszton töltötte. Nekrológját egykori tanítványa, Leél-Őssy Szabolcs, az ELTE-TTK egyetemi docense szavaival közöljük.