• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Védjegyes találkozó Jósvafőn


5926daac18986.jpg

Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter a Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszer ismertségének növelése érdekében egy éven át tartó promóciós- és marketing körút szervezését kezdeményezte, melynek második állomása Jósvafőn volt május 23-án.

A Nemzeti Parki Termék Körút rendezvényének – a Földművelésügyi Minisztérium és a Természetes Ízeket Előállítók Közössége közt létrejött együttműködési megállapodásnak megfelelően – célja, hogy segítsük a Nemzeti Parki Termék védjegyhasználók hatékonyabb piacra jutását, valamint növeljük a védjegyrendszer ismertségét.

A Tengerszem Szálló teraszán, impozáns környezetben megtartott rendezvényre meghívást kaptak az ANPI illetékességi területén élő védjegyhasználók, illetve a védjegyhasználati jogra esélyes potenciális pályázók.

Veress Balázs igazgató köszöntő beszédében kihangsúlyozta, hogy a hátrányos helyzetű borsodi és zempléni térségben kiemelt jelentősége van minden kezdeményezésnek, amely kitörési pont lehet a helyi gazdálkodók, turisztikai szolgáltatók számára. Az ANPI igyekszik élenjárni e törekvés támogatásában, hiszen két meghirdetett pályázati kör után 14 védjegyhasználóval, és 110 termékkel, illetve szolgáltatással büszkélkedhet és az idei évben tervezett újabb kiírással ezek a számok még jelentősen növekedhetnek.

A rendezvény nyitányaként ünnepélyes keretek között meghirdetésre került „Az év ökoturisztikai létesítménye 2017” pályázat is, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség írt ki közösen. Dr. Rácz András a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára beszédében elmondta: a pályázat célja, hogy az ökoturisztikai létesítmények, illetve működtetőik megmérettessenek kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján. Dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese beszédében az együttműködés és a korábbi sikeres pályázatok jelentőségét emelte ki.

Cikk: http://www.kormany.hu

   

A továbbiakban Nagy Júlia, a sikeresen működő MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, és Blaskó Krisztián, Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület titkára beszélt a miskolci tapasztalatokról.  Koltay Gábor, az aggteleki Királyi Csemegék védjegyes termékek készítője ismertette azt a nem hétköznapi folyamatot, ami a budapesti lét feladásától a különleges aggteleki termékek létrejöttéig vezetett. 

   

Az előadások sorában végezetül Vécsey Renáta, az avasi Dűlő Étterem vezetője az éttermek elvárásairól beszélt, amelyek a védjegyes alapanyagokkal, termékekkel szemben a gyakorlatban felmerülnek.

A rendezvényt a termékek bemutatása és kóstolója zárta.

Képek: FM, ANPI

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes
594b93f2c93dc.jpg

Tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe Hírek

A mai naptól, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon.

594b7f5ff3067.jpg

Hucul sikereink Ausztriában Hírek

Eredményesen szerepeltek az ANPI hucul lovai és lovasai az ausztriai Stadl Paurában rendezett rendezvényen