• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Téli túrák az Esztramoson februárban


5a7439378a780.jpg

TÉLI TÚRÁK AZ ESZTRAMOSON FEBRUÁRBAN 


A TÚRA IDŐTARTAMA: 3,5 - 4 ÓRA

IDEJE: 2018. FEBRUÁR 10. és 24.,  1000

HELYSZÍN: Esztramos-hegy (Bódvarákó)

GYÜLEKEZŐ: Esztramos Barlangpénztár (Bódvarákó)


JEGYÁRAK:

felnőtt: 3000 Ft/fő

gyermek: 1500 Ft/fő (diákigazolvánnyal)

A túrán csak 10 év feletti gyermekek vehetnek részt!


A túra Bódvarákóról indul, az egykori bányaúton haladva jutunk a bányaudvarra, 305 méter tengerszintfeletti magasságba. A bányaudvarról csodálatos panoráma nyílik a Bódva-völgyre, Tornaszentandrás és Bódvaszilas településekre. Amennyiben az időjárás kegyes lesz hozzánk, csodálatos felvételeket készíthetünk (amatőr és profi fotósokat is várunk). Szemben az Alsó-hegy vonulatait láthatjuk és az ezzel párhuzamosan elhelyezkedő Felső-hegyet, amely már szlovák területen fekszik. Kis pihenő után a program folytatásaként kicsit „barlangolunk”. A bányászati tevékenység során több helyen is megsérült, mégis romjaiban is gyönyörű Földvári Aladár-barlangban időzünk egy kicsit. E különleges barlang csak a túra keretében tekinthető meg, egyébként nem látogatható! A napot forraltborozással zárjuk.

 

 


A programon való részvétel regisztrációhoz kötött!

Regisztráció február 9. 1400, illetve február 23. 1400 óráig az alább megjelölt telefonszámok valamelyikén:

 

(48) 350 011, vagy (30) 699 2714

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5aa1297d1af89.JPG

Tavaszköszöntő túra az Aggteleki Nemzeti Parkban Túra

Március 17. 10:00
A helyenként szurdokszerű Telekes-völgyben március közepén szép számmal virítanak a hóvirágok és a csillagvirágok, a tavasz kis hírnökei. A szűk völgyben a Telekes-patak medrét kerülgetve utunk az Ördög-gátig tart.

5ad6ee8db24c3.jpg

Erdőkóstoló túra Túra

Túránk során megismerhetjük a növényeknek az emberi kultúrában játszott szerepét, alkalmazásuk módját, a hozzájuk fűződő szokásokat. Recepteket, tapasztalatokat cserélünk.
Megkóstoljuk a nyersen ehető növényeket, melyek csodás színekben szervírozva, eső által növesztve, nap által melengetve, rigófüttyel fűszerezve igazi tavaszi csemegék.