• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Tájházak Napja


5ad7110de724e.JPG

A Magyarországi Tájházak Szövetsége, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, idén is megrendezi a Tájházak Napját. A Szent György-naphoz kötődő hagyományteremtő eseményt 2013-ban hívták életre, hogy így elevenítsék fel az egykori táncházak hangulatát, vendégségbe hívják az érdeklődőket az egykori parasztportákra és tanyákra, illetve falusi ízlelítőt adjanak arról, milyen is volt az igazi csárda vagy éppen a pásztorélet szokásrendje.

Az Aggteleki Nemzeti Park idén csatlakozik a programsorozathoz, melynek keretén belül 2018. április 28-án és 29-én 10-18 óra között ingyenesen látogatható a Boldogkőváraljai Tájház. A Tájház megtekintése során díjmentes tárlatvezetést tart Gulyás Tímea gondnok.

Az eseményről részletes információkat ide kattintva talál!

     

  

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5afeadc24874b.JPG

Az ördög sok-sok aranyhajszála Programajánló

Szemet gyönyörködtető látvány a virágzó árvalányhajas gyep a naplementében, melyet koraesti túránkon az aggteleki Tóhegy ördögszántásán láthatunk.

5afc1984a4892.JPG

Barangolás a Baradla-barlang tetején Programajánló

Mikor szántottak ördögök Aggtelek határában? Hogyan néz ki a karsztfelszín? Miért nem nyeli el a Baradla-barlang az Aggteleki-tó vizét? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kap választ az, aki részt vesz túránkon.

5ab242b74e516.JPG

Programok az Aggteleki Nemzeti Parkban - 2018 Programajánló

Kellemes séta, vagy gatyafékes csúszkálás? Kétlábon, négylábon, kerekeken, vagy evezővel? Felszínen, és felszín alatt, nálunk mindenki megtalálja a neki való programot.