• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Pro Natura emlékplakettet kapott az ANPI munkatársa


5cebdc86b6e35.jpg

Pogorisky György Pál, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság túravezetője munkájának elismeréseként, a földalatti természeti értékek megőrzésében kifejtett tevékenységéért, a barlangok bemutatásában, népszerűsítésében, és azok megóvásában végzett három évtizedes elhivatott munkájáért kitüntetésben részesült. 

Pro Natura emlékplakettet Kecskeméten, a Magyar Nemzeti Parkok Hete megnyitóünnepségén Nagy István agrárminiszter és Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára adta át. 

Pogorisky György Pál 1989-ben kezdett el dolgozni az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságnál, mint túravezető. Munkája mellett folytatta középfokú tanulmányait, elvégezte a barlangi idegenvezetői tanfolyamot, hogy a szakmai tudását elmélyítse.
Mindig is szerette a föld alatti világ titokzatosságát, szépségeit, szakmai ismereteit folyamatosan bővíti, mélyíti mind a mai napig. Barlangok iránti szeretete, elhivatottsága, a látogatókkal szemben tanúsított türelme kimagasló.
1995-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította az Aggteleki- és Szlovák-karszt barlangjait, az ezt kihirdető rendezvény lebonyolításában aktív szerepet vállalt. Közel 30 év alatt számos kisebb-nagyobb rendezvény sikeres lebonyolításban vett részt, munkáját nagy elhivatottsággal végzi, segítségére mind a kollégái, mind a látogatók mindenkor számíthatnak.

 

Kollégánk elismeréséhez ezúton is gratulálunk, s kívánunk további sikereket a jövőben!

 

 

(fotó: MTI/AM)

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5c34be38c078b.jpg

Foltos szalamandra az év kétéltűje 2019-ben Hírek

Hűvös erdeink egzotikus megjelenésű kétéltűjét, a foltos szalamandrát választotta az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya az év kétéltűjének 2019-ben.

5cb7127fec6ca.jpg

Barlangjaink nyitva tartása Hírek

Az téli szezonban is várjuk vendégeinket naponta induló túráinkra, az alábbi időpontok szerint.