• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Pályázati főcikk


Jelen oldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját!

Köszöntjük az Olvasókat a Pályázati projekteket bemutató felületen!

Az aloldal célja, hogy tájékoztassa az érdeklődőket az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság által megvalósítás alatt álló, hazai és/vagy EU által finanszírozott, támogatott pályázati programokról, azok előrehaladásáról.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság a Földművelésügyi Minisztérium irányítása alatt működő önálló jogi személy, önállóan gazdálkodó, az előirányzatok felett teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv, továbbá törvényben meghatározott hatásköreiben a védett természeti területek természetvédelmi kezeléséért felelős szerv. Ellátja a vagyonkezelésében lévő területek természetvédelmi fenntartását, valamint gyakorolja az elsőfokú természetvédelmi szabálysértési hatósági jogkört, valamint működteti az Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatát. Az ANPI az elmúlt években – feladatai ellátása során – számos sikeres pályázatot valósított meg, több projekt végrehajtása jelenleg is folyamatban van.

A projektjeinkről szóló információkat Word dokumentumban itt letöltheti!

További cikkek Összes

A Martonyi Háromhegyi Pálos templom és kolostorrom cikk

Az Aggteleki Nemzeti Park déli részén, a Szalonna-Rudabányai-hegység területén található Martonyi községtől kb. 3,5 km-re Háromhegyi Pálos templom- és kolostorrom. Az Aggteleki Nemzeti Park területén -a Szádvár mellett- a legjelentősebb középkori épület, országos jelentőségű műemlék amely hazánk egyik legértékesebb pálos emléke...

56b9bc766a593.jpg

Bodrogzug cikk

Ma az országban ez az egyik olyan terület, amelyet rendszeresen elönt a víz. Természeti értékei, háborítatlansága mellett, részben ezért került fel 1989-ben, fokozott jelentőségű vízimadár élőhelyként a nemzetközi Ramsari területek listájára.