• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Országos Vadásznap 2018


5b991237bf7fa.jpg

Több ezer ember töltötte meg Putnokon 2018. szeptember 8-án a sportcsarnokot és a mellette felállított szabadtéri színpad előtti teret. A gömöri település nem kisebb eseménynek adott otthont, mint a 26. Országos Vadásznap. Az Országos Magyar Vadászkamara most először szavazott bizalmat Borsod-Abaúj-Zemplén megyének, mely többek között annak is köszönhető, hogy az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság hosszú évek óta rendkívül eredményes vadgazdálkodási tevékenységet folytat működési területén.

Az idén is nagy sikerrel megrendezésre került program fővédnökei Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke; Dr. Nagy István agrárminiszter; illetve Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke voltak; a rendezőt, Putnok városát pedig Tamás Barnabás polgármester képviselte.


Dr. Semjén Zsolt (b), Tamás Barnabás (k), Dr. Nagy István (j)

Az Aggteleki Nemzeti Park, mint a vadásznap egyik legfőbb támogatója, több ízben is kivette részét a lebonyolításból. Hucul ménesünk nemcsak bemutatót tartott Putnokon, de a megnyitó előtti ünnepélyes bevonulásban is fontos szerepet játszott, továbbá a helyszínen turisztikai programjainkat is hatékonyan népszerűsítettük.

Mindemellett az a megtiszteltetés érte Igazgatóságunkat, hogy a program napját megelőző délutánon a Baradla-barlang Hangversenytermében kerülhetett megrendezésre az ünnepélyes nyitókoncert. Az ezer meghívottból álló vendégsereget nem kisebb személy, mint Mága Zoltán, Prima Primissima-díjas hegedűművész szórakoztatta.


Kép forrása: Mága Zoltán hivatalos Facebook-oldala

Az Országos Vadásznaphoz hasonló eseményre a megyében korábban még nem volt példa. Tamás Barnabás szerint "Ez a hétvége nagy lehetőség számunkra, hogy bemutatkozzunk a hazai vadásztársadalom előtt". Továbbá hozzátette, hogy ugyan több éve járták már a hasonló eseményeket, a sikeres lebonyolítás nem csupán az így szerzett tapasztalatnak volt köszönhető, hanem annak is, hogy a hagyományos elemek mellett ezúttal a tájegységi sajátosságok is nagy hangsúlyt kaptak.

A szervezők sok egyéb mellett trófeakiállítással, vadászkutya-, solymász- és lovasíjász bemutatóval, fogathajtó versennyel, vadételekkel, valamint helyi kötődésű néptáncosokkal, énekesekkel és zenészekkel várták a vendégeket.

A megnyitóünnepségen több kitüntetést is átadtak, ifjú vadászokat avattak, mégis az egyik főattrakció a 2021-ben Budapesten megrendezésre kerülő Vadász Világkiállítás hivatalos logójának leleplezése volt.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott, "Ötven esztendő után adhatunk otthont ilyen rangos programnak, amelynek az előkészületei már megkezdődtek", majd arról biztosított mindenkit, hogy a patinás esemény központjául szolgáló Hungexpo területén 2020-ig számos fejlesztést fognak levezényelni, melyekre a kormány megfelelő pénzösszeget is biztosít.

   

   

   

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5c3733198ca66.jpg

Hucul névadó Hírek

Huszonhárom hucul csikó várja, hogy nevet kapjon. Kiscsikóink elnevezéséhez kérünk név javaslatokat "L" betűvel

5c9b39081a40b.jpg

Ifjú Kócsagőr Program - 2019 Hírek

Ismét itt a lehetőség, hogy kipróbáld magad hazánk egyik legnagyobb természetvédelmi vetélkedőjében, és te legyél az év kócsagőre!