• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Nyitás a Bodrogzugban


5ebe73ab16c87.jpg

Tisztelt vízitúrázók, túráztatók!

A Bodrogzug vízitúra útvonala 2020. május 15. napjától részben újra látogatható.

A bejárható szakasz a Zsaró-ér torkolata és a madármegfigyelő torony előtti ikerátereszes mederátjáróig (korábbi 6b-s tábla) tart.

Mind az úgynevezett kiskör, mind a nagykör mentén (Nagy-tó, illetve Vissi-holtág) fészkelő, illetve fiókáikat nevelő réti sas párok nyugalmának biztosítása érdekében a teljes útvonalak nem látogathatóak! A területi korlátozás esetében figyelembe vettük a még érvényben lévő járványügyi szabályok betarthatóságát is. Kérjük, hogy a látogatható szakaszról a https://bodrogzug.hu oldal térképéről is tájékozódjon!

A vízijárművekben a fertőtlenítés, valamint az egyéni védőfelszerelések használata a túrázók egyéni felelőssége, az ország védelme érdekében, kérjük vegye figyelembe az aktuális járványügyi előírásokat!

Továbbra is szigorúan tilos a szemetelés! A fertőzésveszély miatt a kihelyezett szemétgyűjtők használata helyett, a magukkal hozott tárgyakat, a keletkezett hulladékot a túra befejeztével kérjük vigyék magukkal.

Kérjük, hogy a kültéri infrastrukturális elemeket (asztalok, padok, szalonnasütők, esőbeállók, madárfigyelő tornyok stb.) ne használják, mivel ezek rendszeres fertőtlenítését a szükséges időközönként nem tudjuk elvégezni. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a madármegfigyelő torony továbbra sem látogatható!

Kerüljön közel a természethez, de a koronavírus terjedésének akadályozása érdekében tartsa meg embertársaitól a szükséges biztonsági védőtávolságot!

 

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság köszöni megértésüket.

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5ec3d69f0f654.jpg

Enyhültek a látogatás szabályai Hírek

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján újabb könnyítések léptek életbe.

5ebd4c670916d.JPG

A Fény Nemzetközi Napja Hírek

Az UNESCO Általános Konferenciáján született döntés értelmében 2018-tól minden évben május 16-án ünnepeljük világszerte a Fény Nemzetközi Napját.

5eb3d167572ef.jpg

Madarak és Fák Napja Hírek

A Madarak és Fák Napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság, természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse.