• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Nagyragadozók az Aggteleki Nemzeti Parkban


54c4c963520dc.jpg

Lehet, hogy az eddigi enyhe télnek köszönhetően korábban kezdődik a párzási idő a farkasoknál és a hiúzoknál?

Az Aggteleki Nemzeti Park hazánk nemzeti parkjai közül az egyetlen, ahol a farkas és a hiúz állandóan jelen van és szaporodik. A nagyragadozó fajok jelenléte nem új keletű, több mint 20 éve folyamatosan jelen vannak a Nemzeti Parkban, sőt bizonyítottan szaporodnak is. Mivel a külterjes állattartás eltűnt gyakorlatilag erről a vidékről, a házi állatokban nem okoznak kárt. A táplálékuk jelentős hányadát kitevő nagy létszámú csülkös nagyvad állomány jól alkalmazkodott a jelenlétükhöz. A szaporodási idő általában február közepén szokott elkezdődni, de már most észlelhetőek jelei, valószínűsíthetően a tavaszias időnek. (ANPI)

 

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5e7dfd7255a49.jpg

Próbaterápia a Baradla-barlangban Hírek

A barlangterápia (szpeleoterápia) olyan gyógymód, amely a környezet, elsősorban karsztos barlangok különleges adottságait használja fel a krónikus és allergiás légúti megbetegedések gyógyítására.

5e78d747a78b5.jpg

TÁJÉKOZTATÁS Hírek

A Kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság belső munkarendjére tekintettel tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket és az érdeklődőket, hogy telefonos megkereséseik fogadására munkanapokon (hétfőtől péntekig) 9:00 és 14:00 óra között van lehetőség.