• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Magyar Nemzeti Parkok Hete és Nagycsaládosok napja


5954d4e772eb1.JPG

2017-ben immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Parkok Hete. A július 3-9. között tartó programsorozat önmagában is számos kikapcsolódási lehetőséget és kedvezményt kínál az érdeklődőknek, a július 8-án tartandó Nagycsaládosok napjával kiegészülve pedig egészen páratlan élmények várnak mindenkire, aki ellátogat az esemény ideje alatt nemzeti parkunkba.

A kiemelt időszakban barlangtúráink 20% kedvezménnyel látogathatók, felszíni túráinkon pedig féláron lehet részt venni.
 A MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE ÉS NAGYCSALÁDOSOK NAPJA ESEMÉNYNAPTÁRA

 

Július 3-9. között az alábbi, naponta induló barlangtúráinkra váltható kedvezményes belépőjegy (a feltüntetett árak a kedvezményt már tartalmazzák):


Aggteleki rövidtúra

A Baradla-barlang legismertebb részeit bemutató túra 1 km-es útvonala kiépített, villanyvilágítással ellátott, bejárása nagyjából 60 percet vesz igénybe. A túra során megismerkedhetünk egy olyan világgal, amelyet már az ősember felfedezett magának néhány ezer évvel ezelőtt. A sok fekete szín, a kormos képződmények, sziklák mind-mind az elődök emlékeit őrzik. De nem csak emiatt különleges, hatalmas termek és képződmények sokasága jellemzi: függő- és állócseppkövek, cseppkőoszlopok, cseppkőzászlók között vezet az út, amelyek megmozgatták a kutatók, látogatók fantáziáját. Így született a híres Anyósnyelv, a Mikulás, a Tigris, az Oszlopok csarnoka, melynek már a nevében benne van a páratlansága, lenyűgöző méretű termében megszámlálhatatlan képződmény található. A koncertek helyszínéül szolgáló Hangversenyteremben pedig a barlang kiváló akusztikája nyújt felejthetetlen élményt.

Időpont: 10h, 11h, 12h, 13h, 14h, 15h, 17h
Helyszín: Baradla-barlang, Aggtelek
Találkozás: Baradla-barlang, aggteleki jegypénztár
Táv: 1 km
Részvételi díj: 1800 Ft/fő - teljes árú, 1300 Ft/fő - diák, nyugdíjas
Jelentkezés: előzetes jelentkezés nem szükséges
Információ: Tourinform Iroda, Aggtelek - (48) 503 000
Max. létszám: 60 fő

 

Vörös-tói középtúra

A Baradla-barlang leghosszabb, villanyvilágítással ellátott szakasza 2300 m hosszú. A túra a barlang vörös-tói bejáratától indul és a jóvafői kijáratánál végződik, bejárása nagyjából 100 percet vesz igénybe. A túra útvonala nagyrészt a Styx-patak medre mentén halad, melyben nagyobb esőzések vagy hóolvadások után valósággal végigdübörög a víz. Színpompás cseppkőoszlopok, zászló-, függő- illetve állócseppkövek között vezet az út, érintve Magyarország legmagasabb állócseppkövét, a 19 m magas Csillagvizsgálót, a Sárkányfejet valamint a barlang legnagyobb termét, az Óriások termét, ahol a barlang akusztikájából lehet ízelítőt kapni.

Időpont: 10h, 11h, 12h, 13h, 14h, 16h
Helyszín: Baradla-barlang, Vörös-tó
Találkozás: Baradla-barlang, vörös-tói jegypénztár
Táv: 2,3 km
Részvételi díj: 2000 Ft/fő - teljes árú, 1500 Ft/fő - diák, nyugdíjas
Jelentkezés: előzetes jelentkezés nem szükséges
Információ: Tourinform Iroda, Aggtelek - (48) 503 000
Max. létszám: 60 fő

 

Jósvafői rövidtúra

A Baradla-barlang jósvafői bejáratától induló, és ugyanoda visszaérkező túra hossza oda-vissza 1400 m, bejárása nagyjából 60 percet vesz igénybe. Bár a túra "mindösszesen" 700 m-t mutat be ebből a hatalmas barlangból, mégis bővelkedik látnivalókban, érdekességekben. A túra első felében cseppkövekkel alig-alig lehet találkozni, mivel az erre a szakaszra jellemző kőzet nem kedvez a kialakulásuknak. Azért ne aggódjunk! Ez a sziklabarlangos rész is rejteget érdekességeket: menet közben gyűrődéseket, vetődéseket, rétegződéseket figyelhetünk meg. A túra második felében pedig a termek egyre díszesebbé válnak, a vad sziklaalakzatok megszelídülnek, különleges képződmények - a Krokodilszáj, a Hentesüzlet és a Tóparti kastély - között/mellett vezet az út tovább, egészen a túra csúcspontját jelentő Óriások terméig. Itt, a barlangrendszer legnagyobb üregében nemcsak a látvány, hanem az egyedi hangzás is felejthetetlen!

Időpont: 11h, 16h
Helyszín: Baradla-barlang, Jósvafő
Találkozás: Baradla-barlang, jósvafői jegypénztár
Táv: 1,4 km
Részvételi díj: 1600 Ft/fő - teljes árú, 1200 Ft/fő - diák, nyugdíjas
Jelentkezés: előzetes jelentkezés nem szükséges
Információ: Tourinform Iroda, Aggtelek - (48) 503 000
Max. létszám: 40 fő

 


Július 3-9. között az alábbi felszíni túráinkra váltható kedvezményes belépőjegy (a feltüntetett árak a kedvezményt már tartalmazzák):


Forró nyári naplementék

A Baradla-tető kilátópontjáról gyönyörködhetünk a naplementében, közben megtapasztalhatjuk az elalvó és egyben ébredő természet hangjait, neszeit.

Időpont: július 7., 19h
Helyszín: Aggtelek, Baradla-tető
Találkozás: Aggtelek, Baradla-barlang fogadótérsége, Tourinform előtt
Táv: 4 km, 2 óra
Részvételi díj: 500 Ft/fő - teljes árú, 350 Ft/fő - min. 10 fős csoport esetén, 250 Ft/fő - diák, nyugdíjas, 1000 Ft/család
Jelentkezés: a túra előzetes bejelentkezéssel (legkésőbb július 6-ig) indul, min. 5 fő vagy 5 egész jegy megváltása esetén
Információ: Tourinform Iroda, Aggtelek - (48) 503 000
Max. létszám: 30 fő

 

Telihold túra

Naplemente után az erdő sejtelmessé, romantikussá válik, megelevenedik. Az éjszakai erdőben bátorságpróbánk alatt kipróbáljuk a nesztelen lopózást, lecsendesedve hallgatjuk az erdő különleges neszeit.

Időpont: július 8., 20h
Helyszín: Baradla-tető–Mész-völgy–Baradla-oldal
Találkozás: Aggtelek, Baradla-barlang fogadótérsége, Tourinform előtt
Táv: 3 km, 3 óra
Részvételi díj: 500 Ft/fő - teljes árú, 350 Ft/fő - min. 10 fős csoport esetén, 250 Ft/fő - diák, nyugdíjas, 1000 Ft/család
Jelentkezés: a túra előzetes bejelentkezéssel (legkésőbb július 7-ig) indul, min. 5 fő vagy 5 egész jegy megváltása esetén
Információ: Tourinform Iroda, Aggtelek - (48) 503 000
Max. létszám: 30 fő

 

Kincskereső játékösvény

2016-ban szakmai zsűri döntése alapján a Kincskereső játékösvény lett az Év ökoturisztikai tanösvénye. Az időszakos kincskereső útvonalat sikeresen végigjárók garantált ajándékban részesülnek.

Időpont: Július 8., 08:00-16:00
Helyszín: Aggtelek
Találkozás: Aggtelek, Baradla-barlang fogadótérsége, Tourinform előtt
Táv: 1 km, 1 óra
Részvételi díj: 250 Ft/kincskereső felszerelés
Jelentkezés és információ: Tourinform-Aggtelek, (48) 503 000, naturinform.anp@gmail.com

További cikkek ebben a kategóriában Összes
59bf849d1d3eb.jpg

Geotúra a Megyer-hegyi tengerszemhez Programajánló

2017.10.07. 10:00

A 300 m magas Megyer-hegy a földtörténeti harmadkorban, a középső-miocén vulkanizmus során jött létre, s tömegét döntően horzsaköves – kovás riolittufa építi fel. A kovasavval átitatott kőzetet megszilárdulása után igen nagy keménység jellemzi, amelyet kristályos zárványai és üregei kiválóan alkalmassá tettek a malomkőgyártásra.

59c0ca7261416.jpg

Geotúra Rudabányán Programajánló

2017. október 14. 10:00

Rudabánya az emberré válás kiemelkedő jelentőségű lelőhelye hazánkban.

A Rudabánya melletti vasércben gazdag hegyvonulat völgyeit 10 millió évvel ezelőtt tavi mocsári üledékek borították, amelyekben napjainkig megmaradtak az egykor ott élt növények és állatok maradványai, közöttük az emberré válás korai szakaszának világszerte ismert...