• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Lovaskocsizás


55eed9e683b90.jpg

 Fogatozni kívánó vendégeink három különböző ajánlatunkból választhatnak: 

Jósvafői séta postakocsival

Jósvafő műemlék jellegű belterületén postakocsival, hó esetén szánnal, kényelmes sétakocsizás közben ismerkedhet meg nevezetességeinkkel. 
A program időtartama körülbelül 30 perc.
 
Fogattal a Hucul méneshez

A Jósvafőtől 1,5 km-re északra lévő gergés-lápai hucul ménes megtekintése fogatról. A túrakocsi a jósvafői kúriától indul, majd a sziklás, erdős Tohonya-szurdokon keresztül egy patakmederben halad a lenyűgöző természeti szépségű Lófej-völgyig.
Csikósaink segítségével vendégeink bepillantást nyerhetnek kancáink és csikóik életébe.
 

A program időtartama legalább 1 óra.


Fogattal a Hucul méneshez és a Vass Imre-barlanghoz

A Jósvafőtől 1,5 km-re, északra lévő gergés-lápai hucul ménes megtekintése fogatról, barlanglátogatással kiegészítve. A túrakocsi a jósvafői Kúria Lovasbázistól indul, majd a Tohonya-szurdokon keresztül egy patakmederben halad a lenyűgöző természeti szépségű Lófej-völgyig. Csikósaink segítségével vendégeink bepillantást nyerhetnek kancáink és csikóik életébe. Ezután a korlátozottan látogatható, de a turizmus számára kiépített Vass Imre-barlanghoz viszi vendégeinket a fogat.

A program időtartama kb. 2 óra.
Előzetes bejelentkezés szükséges.
Résztvevők száma: min. 4 fő, max. 10 fő (egy fogatra értendő)

A programok igénybe vételéhez előzetes egyeztetés szükséges!

Az aktuális árlistáért kattintson ide!

Vagy érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken:
Kúria Hucul Lovasbázis
3758 Jósvafő, Táncsics u. 1.
48/350-052, 0630/3311-726

További cikkek ebben a kategóriában Összes

Osztálykirándulás alkalmával Hucul

A jósvafői ménesközpontban rövid ismertető a ménesről, közben, aki szeretné kipróbálhatja a lovaglást, ki-ki tudásának megfelelően karámban szabadon vagy vezetve, utána lovaskocsikkal a 1,5 km-re lévő ménes megtekintése....

557d33c187a93.jpg

Hucul ménes Hucul

A kancák és a csikók egy része a Jósvafőtől északra mintegy 1,5 km-re található Gergés-lápai rideg ménesben van elhelyezve. A lovak egész évben szabadon járják a mintegy 200 hektáros fennsíki jellegű legelőterületet, az éjszakát egy oldalról nyitott karámépületben töltik. A legelőn történik a fedeztetés, az ellések nagy része. Ez a tartási mód megfelel az ősi időkben alkalmazottnak, illetve a hucul fajta igénytelenségéből, szívósságából ad&