• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Kúria Oktatóközpont


557d52577b1e7.jpg
 
 
Kúria Oktatóközpont

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelési tevékenysége 2005-ben, a Kúria Oktatóközpontban kapott otthont.
Az egykori kisnemesi kúria épületében folyó oktató-nevelő tevékenység fő célja, az Aggteleki-karszt (az Aggteleki Nemzeti Park) területén és térségében élő, valamint az idelátogató óvodás, általános és középiskolás gyermekek természetvédelmi szemléletformálása, környezettudatos magatartásra nevelése, vidékünk természeti és kultúrtörténeti értékeinek bemutatása.
 
   
Az előadások, tantermi és terepi foglalkozások, erdei iskolai programok széles választéka áll rendelkezésre az intézményes oktatás kiegészítéseként, vagy szabadidős programként.
A Oktatóközpont Jósvafő központja közvetlen közelségében, kellemes környezetben helyezkedik el. Itt a látogató csoportok az időjárásnak megfelelően fedett helyen, vagy szabad levegőn tevékenykedhetnek.
 

 
 
 
A természetvédelemmel kapcsolatos oktatási, szemléletformálási tevékenységgel, programokkal, rendezvényekkel, tanár továbbképzésekkel és pályázatokkal kapcsolatos aktuális információkról a Kúria Oktatóközpont oldalain tájékozódhatnak.
 
Elérhetőség:
Kúria Oktatóközpont
3758 Jósvafő, Táncsics u. 1.
Tel.: 48/350-056, 350-006
Fax: 48/506-001

 


 

További cikkek ebben a kategóriában Összes
557d5a0686527.jpg

Mohos Ház Környezeti nevelés

A ház eredeti formájában, de már szilárd alapozással épült újjá. A környék értékeire emlékeztetve a Mohos Ház nevet kapta. Benne az ANPI által létrehozott állandó kiállítás látható, amely a Mohos-tavakat, a Mohos-vár történetét, valamint a falut bemutató táj- és kultúrtörténeti, és más időszaki kiállítások tekinthetők meg. A ház alagsorában foglalkoztató terem várja a környékbeli, valamint a kiránduló iskol&a

557ea68d1bed7.jpg

Természetismereti Tábor Környezeti nevelés

Még lehet jelentkezni a természetismereti tábor júliusi turnusába!