• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Felhívás az Aggteleki Nemzeti Parki Termék Védjegy 2017 kérelmezésére


5938018e7f458.JPG

Tisztelt Helyi Termelő, Kézműves, Falusi Turizmus Szálláshely- és Ökoturisztikai Szolgáltató!

 

Szíves figyelmébe ajánljuk az Aggteleki Nemzeti Parki Termék Védjegy megszerzésére irányuló pályázati lehetőséget, amely már második alkalommal kerül meghirdetésre. Jelenleg 14 termelő, illetve szolgáltató rendelkezik védjegyjogosultsággal. Ebben a pályázati körben szeretnénk bővíteni a jogosultsági lehetőséget mind terméktípus, mind földrajzi tekintetben. Az új meghirdetés felöleli az egész ANPI területét, beleértve a Zempléni- és Tokaj-Bodrogzugi Tájvédelmi Körzetben élő termelők és szolgáltatók körét. A pályázati eljárás ingyenes, Önnek nincsenek egyéb költségei a védjegy megszerzésének folyamata során.

A védjegy adományozás elsődleges célja a védett természetvédelmi területen működő gazdálkodók, szolgáltatók társadalmi megítélésének javítása, a környezettudatosság növelése, a térségi, természetvédelmi, vidékfejlesztési és gazdasági együttműködések erősítése, a vállalkozások piaci lehetőségeinek bővítése. A védjegy használatával szeretnénk hozzájárulni a helyi készítésű élelmiszerek fogyasztási kultúrájának emeléséhez, a természettel harmonikus gazdálkodás, termék előállítás és szolgáltatás ösztönzéséhez, valamint a helyi termékek, szolgáltatások piacra jutásának elősegítéséhez. 

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi alapanyagokból készült termékeknek, amelyek a nemzeti park területén készülnek, és előállításuk a természettel összhangban történik; valamint azon komplex szolgáltatásoknak, melyek falusi turizmus szálláshelyet és ökoturisztikai programokat és/vagy falusi vendégasztal szolgáltatást biztosítanak, illetve az adott tájegységre jellemző, jellegzetes szolgáltatásoknak. A védjegyhasználat előnyei közé tartozik az ingyenes megjelenés az ANP weboldalán, valamint a nemzetiparkitermek.hu oldalon, valamint bemutatási és árusítási lehetőség (személyesen vagy a nemzeti park képviselőjén keresztül) a nemzeti park és a Földművelésügyi Minisztérium által támogatott fesztiválokon és rendezvényeken (pl. OMÉK, Utazási Kiállítás, Jósvafői Hucul Lovasnapok stb.).


Feltételek:

Kizárólag az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (beleértve a Zempléni-  és a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet) illetékességi területén előforduló, Natura 2000 vagy védett területen előforduló alapanyag használható a termékben.

Pályázni kizárólag feldolgozott mezőgazdasági termékekkel lehetséges. Csak olyan számlaképes termelő/szolgáltató jogosult pályázni, aki a megfelelő engedélyekkel (őstermelő, vállalkozó, ANTSZ stb.) rendelkezik. 


Pályázati csomag:
A kérelem formanyomtatványa, valamint a pályázati feltételeket, a bírálat szempontjait és a használat feltételeit tartalmazó dokumentum beszerezhető az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságon (Jósvafő, Tengerszem oldal 1.), illetve letölthető a nemzeti park honlapjáról vagy e-mailben kéréstől függően.

Letölthető dokumentumok:


A kérelmet két példányban, sikeres előbírálás után egy termékmintával kiegészítve postai úton, vagy személyesen az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósághoz kell eljuttatni.


Határidő: 2017. július 15.

A védjegyhasználati kérelmek elbírálását, a benyújtott termékek értékelését Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság végzi. A bizottság három főből áll, elnöke a nemzeti park igazgatóság igazgatója.

 

Kontakt és további információ:

Swartz Dániel
Marketing Asszisztens
Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság
Jósvafő, Hungary
Tel: +36-30-617-7382

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes
594b93f2c93dc.jpg

Tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe Hírek

A mai naptól, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon.

594b7f5ff3067.jpg

Hucul sikereink Ausztriában Hírek

Eredményesen szerepeltek az ANPI hucul lovai és lovasai az ausztriai Stadl Paurában rendezett rendezvényen

592feeb6aa849.jpg

Felhívás! Hírek

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság felajánlja megvételre 14 fős Ford Transit szolgálati gépjárművét.