• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Felhívás az Aggteleki Nemzeti Parki Termék Védjegy 2017 kérelmezésére


5938018e7f458.JPG

Tisztelt Helyi Termelő, Kézműves, Falusi Turizmus Szálláshely- és Ökoturisztikai Szolgáltató!

 

Szíves figyelmébe ajánljuk az Aggteleki Nemzeti Parki Termék Védjegy megszerzésére irányuló pályázati lehetőséget, amely már második alkalommal kerül meghirdetésre. Jelenleg 14 termelő, illetve szolgáltató rendelkezik védjegyjogosultsággal. Ebben a pályázati körben szeretnénk bővíteni a jogosultsági lehetőséget mind terméktípus, mind földrajzi tekintetben. Az új meghirdetés felöleli az egész ANPI területét, beleértve a Zempléni- és Tokaj-Bodrogzugi Tájvédelmi Körzetben élő termelők és szolgáltatók körét. A pályázati eljárás ingyenes, Önnek nincsenek egyéb költségei a védjegy megszerzésének folyamata során.

A védjegy adományozás elsődleges célja a védett természetvédelmi területen működő gazdálkodók, szolgáltatók társadalmi megítélésének javítása, a környezettudatosság növelése, a térségi, természetvédelmi, vidékfejlesztési és gazdasági együttműködések erősítése, a vállalkozások piaci lehetőségeinek bővítése. A védjegy használatával szeretnénk hozzájárulni a helyi készítésű élelmiszerek fogyasztási kultúrájának emeléséhez, a természettel harmonikus gazdálkodás, termék előállítás és szolgáltatás ösztönzéséhez, valamint a helyi termékek, szolgáltatások piacra jutásának elősegítéséhez. 

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi alapanyagokból készült termékeknek, amelyek a nemzeti park területén készülnek, és előállításuk a természettel összhangban történik; valamint azon komplex szolgáltatásoknak, melyek falusi turizmus szálláshelyet és ökoturisztikai programokat és/vagy falusi vendégasztal szolgáltatást biztosítanak, illetve az adott tájegységre jellemző, jellegzetes szolgáltatásoknak. A védjegyhasználat előnyei közé tartozik az ingyenes megjelenés az ANP weboldalán, valamint a nemzetiparkitermek.hu oldalon, valamint bemutatási és árusítási lehetőség (személyesen vagy a nemzeti park képviselőjén keresztül) a nemzeti park és a Földművelésügyi Minisztérium által támogatott fesztiválokon és rendezvényeken (pl. OMÉK, Utazási Kiállítás, Jósvafői Hucul Lovasnapok stb.).


Feltételek:

Kizárólag az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (beleértve a Zempléni-  és a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet) illetékességi területén előforduló, Natura 2000 vagy védett területen előforduló alapanyag használható a termékben.

Pályázni kizárólag feldolgozott mezőgazdasági termékekkel lehetséges. Csak olyan számlaképes termelő/szolgáltató jogosult pályázni, aki a megfelelő engedélyekkel (őstermelő, vállalkozó, ANTSZ stb.) rendelkezik. 


Pályázati csomag:
A kérelem formanyomtatványa, valamint a pályázati feltételeket, a bírálat szempontjait és a használat feltételeit tartalmazó dokumentum beszerezhető az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságon (Jósvafő, Tengerszem oldal 1.), illetve letölthető a nemzeti park honlapjáról vagy e-mailben kéréstől függően.

Letölthető dokumentumok:


A kérelmet két példányban, sikeres előbírálás után egy termékmintával kiegészítve postai úton, vagy személyesen az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósághoz kell eljuttatni.


Határidő: 2017. július 15.

A védjegyhasználati kérelmek elbírálását, a benyújtott termékek értékelését Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság végzi. A bizottság három főből áll, elnöke a nemzeti park igazgatóság igazgatója.

 

Kontakt és további információ:

Swartz Dániel
Marketing Asszisztens
Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság
Jósvafő, Hungary
Tel: +36-30-617-7382

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes
54c4c9c8ca6c4.JPG

Jósvafői Hucul Lovasnapok és Falunap Hírek

Augusztus 22-től 24-ig az Aggteleki Nemzeti Park által a jósvafői önkormányzattal karöltve kerül megrendezésre a VI. Jósvafői Hucul Lovasnapok, Falunap és III. Nemzetközi Patkolókovács Verseny. (Programmal frissítve)