• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Barlangtúrák


Az Aggteleki-karszt több mint 20 000 hektáros területét 1978-ban tájvédelmi körzetté, majd 1985-ben nemzeti parkká nyilvánították a karszt felszíni és felszín alatti világának védelme érdekében. Ezen a viszonylag kis területen közel 300 kisebb-nagyobb barlang található, amelyeket - az Aggteleki-karszttal egy földtani egységet képező Szlovák-karszt barlangjaival együtt - 1995-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított. Ebből a csodálatos, föld alatti világból ad ízelítőt az egy órás könnyű sétatúrától a fél napos kalandtúráig a karszt 6 különböző látogatható barlangja, amelyek az Igazgatóság szervezésében szakvezető segítségével tekinthetőek meg.

Naponta induló barlangtúrák: 

Előzetes bejelentkezéssel induló barlangtúrák:

ISMERJÉK MEG EZT A CSODÁLATOS, FÖLD ALATTI VILÁGOT!

További cikkek Összes

A Martonyi Háromhegyi Pálos templom és kolostorrom cikk

Az Aggteleki Nemzeti Park déli részén, a Szalonna-Rudabányai-hegység területén található Martonyi községtől kb. 3,5 km-re Háromhegyi Pálos templom- és kolostorrom. Az Aggteleki Nemzeti Park területén -a Szádvár mellett- a legjelentősebb középkori épület, országos jelentőségű műemlék amely hazánk egyik legértékesebb pálos emléke...

56b9bc766a593.jpg

Bodrogzug cikk

Ma az országban ez az egyik olyan terület, amelyet rendszeresen elönt a víz. Természeti értékei, háborítatlansága mellett, részben ezért került fel 1989-ben, fokozott jelentőségű vízimadár élőhelyként a nemzetközi Ramsari területek listájára.