• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

3D vetítések hazánk felszín alatti világáról


5a1e933bd6fc6.jpg

A Caverna Stúdió "Láthatatlan Magyarország" elnevezésű ismeretterjesztő előadássorozatának következő állomása az Aggteleki Nemzeti Park. Az érdeklődök különleges 3D vetítés keretein belül ismerkedhetnek meg közelebbről az Aggteleki- és Szlovák-karszt barlangjaival. A prezentációt többek között azért is érdemes megtekinteni, mert a nézők nemcsak valódi háromdimenziós moziélményben részesülnek, de ebben a formában olyan helyekre is eljuthatnak a föld belsejében, melyekre egyébként nem volna lehetőségük.

Időpont: 2017. december 1., 1800
Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár, Bódvaszilas (Petőfi u. 8.)
Téma: Világörökség a föld alatt
Időtartam: kb. 45 perc
Az előadást Egri Csaba barlangkutató és barlangi fotós, a Caverna Stúdió alapítója tartja.


Hasonló vetítés megtekintésére nyílik lehetőség a Miskolc Ásvány- és Ékszerbörzén is - 2017. december 2-án a Diósgyőri Gimnáziumban (Miskolc, Kiss tábornok út 42.) Magyarország kristálybarlangjairól kaphatnak ízelítőt a látogatók 13 órai, 14 órai és 15 órai kezdettel.

 

További cikkek ebben a kategóriában Összes
5ab4b7a20f54a.JPG

Kökörcsinek és források nyomában Programajánló

Jósvafő közvetlen közelében 5 forrás fakad, melyek a hóolvadás után bőven ontják magukból a kristálytiszta karsztvizet. A napsütéses dombokon pedig ekkor már bontja lila szirmait a törékeny leánykökörcsin.

5ab374c8bc5e6.jpg

Húsvéti kincskeresés és Szalamandra játszóház Programajánló

Ha egy lenyűgöző barlangtúra után kedvünk támad az ANP élővilágával ismerkedni, s mindezt szívesen tennénk egy vidám játék keretében, akkor feltétlenül járjuk végig a 2016-ban „év tanösvénye” díjjal kitüntetett Kincskereső Játékösvényt!

5ab242b74e516.JPG

Programok az Aggteleki Nemzeti Parkban - 2018 Programajánló

Kellemes séta, vagy gatyafékes csúszkálás? Kétlábon, négylábon, kerekeken, vagy evezővel? Felszínen, és felszín alatt, nálunk mindenki megtalálja a neki való programot.