• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu
Friss cikkek Összes
578d0d6e7c4df.jpg

Magyar-szlovák együttműködés Hírek

2016. július 12-én Ing. Milan Boroš – helyszínen képviselte Michal Adamec - a Szlovák Köztársaság Állami Természetvédelmi Hivatal (Štátna ochrana prírody Slovenskej republiky - ŠOP SR) vezérigazgatója és Veress Balázs az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója aláírta a két szervezet 2016. évre szóló együttműködési megállapodását.

577f74ccd0b59.jpg

JÚLIUS, A BARADLA HÓNAPJA Hírek

Hazánk legismertebb, legrégebben kutatott, évszázadok óta látogatott barlangja, a BARADLA. Júliusban, az igazgatóság által szervezett túra keretében a barlangot felkereső látogatók a belépőjegy mellé ajándékot kapnak, a regisztrált résztvevők között a hónap végén ajándékcsomagot sorsolunk ki, illetve a barlang kedvezményesen látogatható!

577e7aae2b61b.jpg

Álláspályázat - Túravezető, tárlatvezető Pályázatok

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság álláspályázatot hirdet túravezető és tárlatvezető munkakörökbe, KÖZMUNKAPROGRAM keretein belül történő foglalkoztatással.

576d0388590a0.jpg

Júliusi programjaink Programajánló

Barlangjainkban a hőmérséklet 10°C, az UV sugárzás pedig a déli órákban is 0. De ha valaki a felszínre vágyik, azoknak lesz: karsztvándor, családi nap, természet patikája, zöldhatár túra, kerékpáros körtúra.

575fda53c7f12.jpg

Összefogás Tábor - nyitó szentmise Programajánló

A 2016-os Összefogás Tábor különleges misével kezdődik, hiszen a Baradla-barlang Hangversenytermében Böjte Csaba OFM, ferences rendi szerzetes fogja celebrálni.

575e53c32c90b.jpg

Szlovák-karszt-Aggteleki-karszt kerékpáros körtúra Programajánló

Július 30-án ismét áttekerünk a határon. Tekerj velünk te is. A túra a Szlovák-karszt Kerékpárklub (Gömörhorka) és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közös szervezése.

57690c57b3fa5.jpg

Kincskereső játékösvény Programajánló

Vidám, kalandos ismeretszerzés gyerekeknek és játékos kedvű felnőtteknek a Baradla-barlang aggteleki fogadótérségében 2016. augusztus 31-ig.

5767dcd73a30c.jpg

A hónap faja(i) - denevérek A hónap faja

Az év emlőse díjat idén nem egy faj, hanem egy egész rend kapta, mégpedig a denevérek rendje. Ezek köré a kis termetű élőlények köré hatalmas mítoszvilág épült az évszázadok során, épp itt az ideje egy kicsit jobban megismerni őket.

575f910eb7de1.jpg

„Best of the best” Hírek

„Best of the best” díjat kapott a Pannon Magbank LIFE+ program
Május végén az Európai Bizottság „Best of the best” címmel tüntette ki és Európa 6 legsikeresebb LIFE-finanszírozású természetvédelmi programja közé választotta a Földművelésügyi Minisztérium által is támogatott Pannon Magbank LIFE+ programot.

56a7363a35693.jpg

II. Országos Lepkész Találkozó (OLT) Hírek

Immáron másodízben rendezik meg az Országos Lepkész Találkozót, amelynek ezúttal az Aggteleki Nemzeti Park ad otthont. A rendezvény legfőbb célja, hogy közös fórumot biztosítson a Magyarországon lepkékkel foglalkozóknak és lehetőséget adjon a tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre.

558136ddd9c03.jpg

Nemzeti parki termék Hírek

A védjegy adományozás elsődleges célja a védett természetvédelmi területen működő gazdálkodók, szolgáltatók társadalmi megítélésének javítása, a környezettudatosság növelése, a térségi, természetvédelmi, vidékfejlesztési és gazdasági együttműködések erősítése, a vállalkozások piaci lehetőségeinek bővítése.