• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[at]t-online[dot]hu

Újvárosy Antal - oktatási és ökoturisztikai szakreferens - Pro Natura Díj


58ff0f0b7a41e.JPG

Újvárosy Antal

oktatási és ökoturisztikai szakreferens

Pro Natura Díj

Újvárosi Antal, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, a több mint három évtizedes természetvédelemben eltöltött idő alatt a környezeti nevelés, ismereterjesztés és szemléletformálás kimagasló egyéniségévé vált. Munkássága jelentősen túlmutat a nemzeti parki kereteken, hiszen a természetvédelem társadalmi elfogadását segítő, népszerűsítő és értékközvetítő tevékenységén felül Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi területén oktatási intézményekkel – óvodától a felsőoktatásig – épített ki időtálló, gyümölcsöző kapcsolatot. Ennek eredménye a ma is működő, több mint 30 oktatási intézményből álló együttműködő iskola hálózat.

Nemcsak széleskörű természettudományos (geográfia, geológia, csillagászat, tudománytörténet) ismereteit adta át diákoknak, felnőtteknek egyaránt, hanem szakmai-módszertani segítséget is nyújtott számos, a térség óvodáiban és iskoláiban dolgozó pedagógusnak.

Legjelentősebb érdeme az, hogy nyomdokait követve vált több térségbeli intézményben gyakorlattá az az elv, hogy a környezeti nevelés csak úgy lehet igazán hatékony, ha sikerül azt a nevelési folyamat szerves részévé integrálni. 

Fotó: Francz Ilona

More articles in this category Show more
5af2fcd6027eb.PNG

Open Fire Ban News

Please be aware that due to the extremely dry weather and correspondent wildfire danger, a ban on open fires is now in effect!

5e394c070c488.JPG

Mackófarsang News

A budapesti rendezvényen az Aggteleki Nemzeti Park nagyragadozói mutatkoztak be játékos foglalkozások keretében.

5e3948a856d18.jpg

Miskolci Bagolyles News

Munkatársaink az idei évben is sok száz érdeklődő előtt mutatták be a nemzeti parkunk értékeit