• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-506-000
  • info.anp[kukac]t-online[pont]hu

Fragile Beauties Tour


54c4c9b7d07d3.jpg

Fragile Beauties Tour

Date: June 14, 2013

Departure Time: 09:00

Departure Point: village of Jósvafő, by the ice cream stand
 

Perhaps the most beautiful of the old vineyards in Aggtelek National Park is located on the slopes of Almás-tető (Apple Hill) in the Teresztenye area. A unique biodiversity has developed at the foot of the mowed orchards.This natural gem in the karst region has become home toa variety of orchids and rare species of diurnal butterflies, as well as many species of songbird. Sit on the soft lawn, gaze at the butterflies gathering nectar, listen to the buzz of bees, and enjoy the relaxing vista of the June Meadow as far as the eye can see.

Duration: approximately 3 hours
Level of difficulty: easy, about 4 km (0.6 miles)
Difference in altitude: 200 m
 

 
More Info:
Tourinform-Aggtelek
Tel: +36-48-503-000
aggtelek@tourinform.hu
More articles in this category Show more
55af7b49c5091.jpg

August Programme article

Még mindig rekkenő a hőség, de ez nem lehet egy kellemes túra akadálya. Nem csak barlangjainkban van jó idő, sűrű erdeinkben is kellemes a hőmérséklet. Augusztusban a túráké a főszerep, legyen az nappal, vagy este, de lesz még koncert is, és patkolókovács verseny...

55bf39d5eda8b.jpg

Heti programajánló: augusztus 01-09. article

Ezen a héten családi nappal, alkonyati túrával, és Mészáros János Elek koncertjével várjuk kedves látogatóinkat. Látogasson el hozzánk ön is!

55bb5e3abdb02.jpg

Július 31. - A Természetvédelmi Őrök Világnapja article

Nem egyszerű a természetvédelmi őrök élete. Munkájuk eredményét mindenki láthatja, de csak kevesen veszik észre. Ők azok, akik először indulnak az elveszett turisták keresésére az éjszaka közepén, akik a tűzoltók előtt kezdik oltani a tavaszi tüzeket, és akik a saját életüket is kockára teszik azért, hogy nekünk legyen hol kirándulnunk, hogy lássuk azokat a ritka kincseket, amik védelem nélkül hamar eltűnnének. Július 31-én rájuk emlékezünk.