• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[at]t-online[dot]hu

Pro Natura emlékplakettet kapott az ANPI munkatársa


5cebdc86b6e35.jpg

Pogorisky György Pál, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság túravezetője munkájának elismeréseként, a földalatti természeti értékek megőrzésében kifejtett tevékenységéért, a barlangok bemutatásában, népszerűsítésében, és azok megóvásában végzett három évtizedes elhivatott munkájáért kitüntetésben részesült. 

Pro Natura emlékplakettet Kecskeméten, a Magyar Nemzeti Parkok Hete megnyitóünnepségén Nagy István agrárminiszter és Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára adta át. 

Pogorisky György Pál 1989-ben kezdett el dolgozni az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságnál, mint túravezető. Munkája mellett folytatta középfokú tanulmányait, elvégezte a barlangi idegenvezetői tanfolyamot, hogy a szakmai tudását elmélyítse.
Mindig is szerette a föld alatti világ titokzatosságát, szépségeit, szakmai ismereteit folyamatosan bővíti, mélyíti mind a mai napig. Barlangok iránti szeretete, elhivatottsága, a látogatókkal szemben tanúsított türelme kimagasló.
1995-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította az Aggteleki- és Szlovák-karszt barlangjait, az ezt kihirdető rendezvény lebonyolításában aktív szerepet vállalt. Közel 30 év alatt számos kisebb-nagyobb rendezvény sikeres lebonyolításban vett részt, munkáját nagy elhivatottsággal végzi, segítségére mind a kollégái, mind a látogatók mindenkor számíthatnak.

 

Kollégánk elismeréséhez ezúton is gratulálunk, s kívánunk további sikereket a jövőben!

 

 

(fotó: MTI/AM)

More articles in this category Show more
5cb7127fec6ca.jpg

Baradla Cave LowSeason Tour Times News

The Baradla Cave Daily Tours between September 1, 2019 and April 30, 2019 will run according to the high season schedule below: