• H-3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
  • +36 48-503-000
  • info.anp[at]t-online[dot]hu

Bódis Ferenc - túravezető - Miniszteri Elismerő Oklevél


58ff120bc356c.JPG

Bódis Ferenc

túravezető

Miniszteri Elismerő Oklevél

Túravezetésben, barlangok népszerűsítésében, azok megóvásában végzett közel 30 éves elhivatott munkájáért.

Bódis Ferenc tanulmányait 1982-ben fejezte be, ezt követően Kazincbarcikán illetve Miskolcon dolgozott. 1988-ban kezdett el dolgozni az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságnál, mint túravezető. Még ebben az évben elvégezte a barlangi idegenvezetői tanfolyamot, hogy a szakmai tudását elmélyítse.

Barlangok iránti szeretete, elhivatottsága, a látogatókkal szemben tanúsított türelme kimagasló. Közel 20 éven keresztül részt vett barlangfeltárásokban, kutatásokban, áldozatkész munkája hozzájárul a felszín alatti világ értékeinek hosszú távú megőrzéséhez.

1995-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította az Aggteleki- és Szlovák-karszt barlangjait, az ezt kihirdető rendezvény lebonyolításában aktív szerepet vállalt. Közel 30 év alatt számos kisebb-nagyobb rendezvény sikeres lebonyolításban vett részt, úgy mint koncertek, szakmai nap, miniszteri, nagyköveti valamint köztársasági elnöki látogatások. 

Fotó: Francz Ilona

More articles in this category Show more
5e8711d87ef5d.jpg

Tűzgyújtási tilalom News

A NÉBIH a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2020. április 3 (péntek)-től a hét megyében tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

5e7dfd7255a49.jpg

Próbaterápia a Baradla-barlangban News

A barlangterápia (szpeleoterápia) olyan gyógymód, amely a környezet, elsősorban karsztos barlangok különleges adottságait használja fel a krónikus és allergiás légúti megbetegedések gyógyítására.

5e78d747a78b5.jpg

TÁJÉKOZTATÁS News

A Kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság belső munkarendjére tekintettel tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket és az érdeklődőket, hogy telefonos megkereséseik fogadására munkanapokon (hétfőtől péntekig) 9:00 és 14:00 óra között van lehetőség.